Tarieven

Waarom verschillen tarieven tussen dierenartsen?

Zoals in ieder bedrijf moeten ook in een dierenkliniek de kosten opgebracht worden door de opbrengsten. Doordat er verschillen bestaan tussen de verschillende dierenklinieken ontstaan er ook verschillende kosten en tarieven. Hierbij valt te denken aan: nascholingsniveau personeel, opleidingsniveau personeel, ervaring personeel, aanwezigheid 24-uurs opname met toezicht, chirurgische faciliteiten, diagnostische faciliteiten, kwaliteitsniveau dienstverlening, aanwezigheid spoeddiensten, kwaliteit gebruikte producten, inkoopmogelijkheden, etcetera, etcetera. Uiteindelijk zal de cliënt de geleverde kwaliteit moeten afzetten tegen de berekende prijs.

Behandelingskosten

De kosten van de behandeling van een huisdier kunnen enorm oplopen. Behandeling van hartproblemen, een gecompliceerde pootbreuk, suikerziekte, hersentumor, het kan allemaal, maar de kosten kunnen oplopen. Het is daarom zeer raadzaam om een verzekering af te sluiten voor de kosten ten gevolge van een ongeval of ziekte.

Onze tarieven*

Sterkliniek Dierenartsen Baarn levert veterinaire diensten en producten. De prijzen van producten zijn gebaseerd op de inkoopprijzen verhoogd met een standaard marge. Deze prijzen worden continu aangepast aan de verandering van de inkoopprijzen. De prijzen van onze diensten worden jaarlijks vastgesteld. De actuele prijzen worden dan herberekend en er wordt een indexering toegepast.
De tarieven van de dienstverlening zijn gebaseerd op tijd en verbruikte middelen. Hieronder treft u enkele standaardtarieven aan, overige behandelingen zijn vaak zeer variabel en daar worden u op verzoek (schriftelijke) prijsopgaven voor verstrekt. Bij veel operaties werken wij met prijsopgaven met een maximale afwijking van 10% naar beneden of boven zodat u geen onaangename verrassing wacht als u uw huisdier komt ophalen. Onze prijzen zijn inclusief BTW.

Tarieven (per 1-1-2019)*:

Consult € 41.00
Consult buiten openingstijden € 82.00
Consult nacht (>23.00 uur) € 164.00
Castratie Kater € 82.15
Castratie Kleindier (Konijn, Cavia, Fret) € 84.80
Castratie Reu <10kg € 185.50
Castratie Reu 10-50kg + € 10.60 per 5kg
Castratie Reu >50kg op aanvraag
Sterilisatie Kleindier (Konijn, Cavia, Fret) € 179.15
Sterilisatie Kat € 157.00
Sterilisatie Teef <10kg € 371.00
Sterilisatie Teef 10-30kg + € 15.90 per 5kg
Sterilisatie Teef 30-50kg + € 26.50 per 5kg
Sterilisatie Teef >50kg op aanvraag

 

* prijswijzigingen voorbehouden

Huisdier verzekeren? Maak hier de vergelijking tussen meer dan 15 huisdierenverzekeringen gebaseerd op premie, dekking en voorwaarden en kijk welke het beste bij u en uw hond of kat past.

Loading poll...

algemeen